Han blir Trondheims nyskapingssjef

 

Espen Gressetvold (47) er ansatt som daglig leder i Tequity Cluster.

Som leder i medlemsorganisasjonen og nettverket Tequity Cluster kan Gressetvold bli en sentral person i nyskapingsmiljøet i Trondheim. Tequity Cluster ble etablert i fjor, og allerede fra fødselen fikk nettverket offentlig støtte.

Fra akademia

– Jeg er kjempeglad for å ha fått jobben. Fra å ha jobbet med innovasjon på det teoretiske plan, skal jeg nå praktisere det, sier Gressetvold. Når Gressetvold begynner som daglig leder i Tequity Cluster 1. mars, kommer han fra stilling som førsteamanuensis ved NTNU Handelshøyskolen. Frem til Høgskolen i Sør-Trøndelag ble en del av NTNU, var Gressetvold i seks år leder for NTNU Handelshøyskolen, tidligere TØH – Trondheim økonomiske høgskole. Han er utdannet ved Institutt for industriell økonomi på NTNU og har skrevet doktoroppgave om innovasjon.

– Fagområdet mitt

– Det Tequity Cluster skal satse på, er fagområdet mitt. Jeg kjenner også mange av de 55 medlemsbedriftene. Tequity Cluster er en innkapsling av det Trondheim skal være. Vi skal være veldig gode på innovasjon og teknologiutvikling, og ikke minst skal Trondheim bli ledende på å kommersialisere teknologi, sier Gressetvold.

– Åpne seg for hverandre

Tequity Cluster skal være lim mellom investorer, teknologer og andre virksomheter som er nødvendig for å utløse nyskaping. Nettverket har sprunget ut fra Næringsforeningen i Trondheimsregionens fagråd for kommersialisering av teknologi. Gressetvold er oppvokst på Stjørdal, men har vært bosatt i Trondheim siden studietiden. Han får blant annet ansvar for at medlemsbedriftene skal samarbeide tettere med hverandre.

– Medlemmene er dyktige på hvert sitt vis. Ved å åpne seg for hverandre, kan de ble enda dyktigere. Det er mer å tjene på å dele kunnskap enn å konkurrere om den, sier Espen Gressetvold.

Herbjørn Skjervold, styreleder og en av initiativtagerne til Tequity Cluster, forteller at nettverket i første omgang har startet samarbeid om IP/patentering, teamutvikling og forretningsmodeller og så langt gjennomført fire medlemsmøter.

Internasjonal svakhet

Gressetvold mener mangel på internasjonalisering er Trondheims største svakhet som sted for nyskaping.

– Vi har ikke veldig mange mellomstore bedrifter med internasjonal erfaring. Det er en svakhet, helt klart. Tilgangen til kapital er blitt mye bedre de ti siste årene, men også her kan vi bli enda bedre, sier Espen Gressetvold, påtroppende daglig leder i Tequity Cluster.

 

Les hele artikkelen hos Adressa HER.

2018-01-11T18:46:22+01:00