Bedriftsbesøk i London og deltakelse på UT London konferansen

 

Tequity Cluster og BDO satte i fellesskap sammen et eget program med bedriftsbesøk i London dagen før den årvisse UT London konferansen (www.utprosjektet.no) som finner sted i april, i regi av Vegard og Willy. I tillegg til Tequtiy Cluster (Espen Gressetvold) og BDO (Magne Aasheim, Marit Album Kvernmo, Mia Kiønig Vollan og Morten Skarra), var også CoFounder (Jan Biti), NTNU TTO (Stein Eggan) og NTNU Accel (Haakon Skar) med på turen. Alle bedriftene er medlemmer i Tequity Cluster, selvsagt! Formålet var å lære mer om internasjonalisering, og den rollen London kan spille. Første stopp var BDO, hvor vi møtte et team av rådgivere. Deretter gikk turen til Innovasjon Norge i London, hvor Director for UK, Hilde Hukkelberg orienterte om deres aktiviteter og hvilke bistand de kan gi for norske bedrifter. Så gikk turen til bedriften Attensi, lokalisert i inkubatoren WeWork. Her fikk vi treffe salgsdirektøren Håkon Dammen, som delte erfaringer med etableringen i London. Attensi er et norsk softwareselskap og hvor Viking Venture er inne på eiersiden, og bedriften ser London som et viktig skritt i sin videre internasjonalisering.

Dagen etter, på UT London konferansen, var det Vegard og Willy som styrte showet. Mer enn 100 deltakere fikk ta del i et fullpakket program med foredragsholdere og bedrifter. Her var det norske bedrifter som delte sine erfaringer, selskaper som tilbyr tjenester i forbindelse med etableringer i UK, skatterådgivere, advokatfirma, Innovasjon Norge og representanter fra Department for International trade i UK for å nevne noen. Kort sagt en meget spennende og nyttig møteplass for bedrifter som jobber med, eller vurderer internasjonalisering.

Siste dag var det tid for individuelle møter og oppfølging før hjemreise. Noen av oss var i møter med advokatfirma for å høre mer om etableringsbistand, andre var i møter med andre aktuelle samarbeidspartnere. I alt en meget nyttig erfaring.

–Om du er interessert i å høre mer om erfaringene og relevante kontaktpersoner som vi ble kjent med, er det bare å ta kontakt noen av de andre som deltok, sier Gressetvold. Samtidig opplyser han at styret i Tequity Cluster for tiden vurderer om vi skal sette opp et program for våre medlemmer i London til høsten.

2018-04-26T22:29:32+02:00