Stockholmstur

Nå er det klart for Stockholmstur for medlemsbedriftene i Tequity Cluster! Vi tilbyr et spennende og variert program med møter og besøk hos flere av Stockholms mest sentrale aktører innen kommersialisering av teknologi. I tillegg får vi en flott nettverkskveld på Den norske ambassaden i Stockholm.

Vi begynner nå påmeldingen som løper frem til 15. september. Om du ikke selv har mulighet, er dette kanskje noe for en kollega i din bedrift?

Stockholm omtales i økende grad som en av de aller beste oppstart- og tech-byene i Europa. Stockholm rangerer som nr. 2 i verden på antall enhjørninger per capita, kun slått av Silicon Valley, muliggjort bl.a. av godt samarbeid, en sterk entreprenørkultur og et internasjonalt mindset. Bare i 2016 ble det investert $1.4 milliarder innen tech i Stockholm, samt foretatt 49 exits med en verdi på hele $1.75 milliarder.

Program

Onsdag 17. oktober

EpiCenter
Vi drar til et av Europas største innovasjonsmiljø hvor vi finner alt fra nyetablerte teknologibedrifter og scale-ups, til større bedrifter som Spotify, Klarna, Google og Telenor.

  • Presentasjon av Epicenter og dets rolle i Stockholms økosystem for kommersialisering.
  • Presentasjon av en tech startup som er lokalisert i EpiCenter.

Industrifonden
Vi besøker venturefondet Industrifonden. Industrifonden ble etablert i 1979, har SEK 5 milliarder under forvaltning og investerer i ulike typer av teknologiselskaper og life science. Industrifonden er et evergreen fond. Industrifonden har sammen med Investinor investert i Calliditas som nylig ble børsnotert i Stockholm.

Creandum
Vi besøker venturefondet Creandum. Creandum ble etablert i 2003, har SEK 4 milliarder under forvaltning og investerer i teknologiselskaper, ofte innenfor IT. Noen av de mer kjente investeringene er Spotify, iZettle, Klarna og Trondheimsbaserte Kahoot!

Den norske ambassaden i Stockholm (kveld)
På kvelden blir det arrangement på Norges ambassade i Stockholm hvor vi inviterer våre foredragsholdere og andre gjester. Korte foredrag på kvelden. Det serveres mat.

Torsdag 18. oktober

Nordea hovedkvarter
Vi besøker Nordea, og får høre om start-up og scale-up miljøet i Stockholm, open banking og Nordea Ventures. Nordea har sitt hovedkontor i Stockholm, og er representert i til sammen 17 land.

Innovasjon Norge Stockholm
Innovasjon Norge presenterer seg og gir en innføring i muligheter som Stockholm og Sverige byr på for norske bedrifter

SVCA: Swedish Venture Capital Association
Vi får høre om den svenske venturekaptialforeningen, som omfatter både aktører innen venture, buyout, og forretningsengler. Vi får også høre om utviklingstrekkene innen vekstkapital i Stockholm og samspillet med økosystemet for kommersialisering av teknologi.

SUP46
Vi avslutter med et besøk hos en av Stockholms største inkubatorer med mer enn 60 start-ups og scale-ups innenfor teknologi. SUP46 besitter et omfattende kontaktnett av investorer, rådgivere og partnere.

I etterkant av besøket hos SUP46 tar vi en felles oppsummering av oppholdet før hjemreise.

Praktisk om reise og opphold

Programmet starter kl 10:00 den 17. oktober og avsluttes kl 16:00 den 18. oktober. Vi anbefaler å fly med SAS den 17. oktober kl 06:30 – 07:45 direkte Trondheim – Stockholm, og hjem igjen 18. oktober med SAS kl 18:45 – 20:00 direkte Stockholm – Trondheim. Den enkelte bestiller selv flybilletter.

Vi ønsker å bo på samme hotell, og sentralt i forhold til de bedriftene vi besøker. Et reisebyrå bistår oss her. Si fra ved påmelding om du ønsker at vi bestiller hotellrom for deg. Dersom du ønsker å dra dagen i forveien, eller bli lenger så si fra ved påmelding dersom du ønsker at vi bestiller hotellrom for en utvidet periode.

Den enkelte dekker egne kostnader for reise og overnatting. Det beregnes en egenandel på kr 500 for to lunsjer og middag ved ambassaden.

Av praktiske hensyn ønsker vi påmelding innen 15. september.

Vi ser frem til hyggelige og lærerike dager sammen i Stockholm!

2018-11-05T00:40:54+01:00